Secenje noktiju kod pasa - Beograd

Kada vaš pas ima sređene nokte, on ne samo da se lakše kreće već su i njegove šape zdravije. Redovno secenje noktiju kod pasa je vrlo važno kako biste osigurali da vaš ljubimac ima srećne i zdrave šape.

4 razloga zašto je sečenje noktiju kod pasa važno

 • Na prvom mestu je to zdravlje šapa: Nokti koji su predugi mogu izazvati nelagodnost i probleme u hodanju. Dok pravilno skraćeni nokti pomažu u očuvanju zdravlja šapa i pravilnog držanja tela vašeg psa.Pruzamo secenje noktiju kod pasa
 • Prevencija povreda: Dugi nokti su podložni pucanju i povredama, a pravilno sečenje noktiju smanjuje rizik od takvih situacija.
 • Higijena: Dugi nokti često privlače prljavštinu i bakterije. Redovno sečenje pomaže u očuvanju higijene i sprečava infekcije.
 • Lakše kretanje: Psi sa pravilno skraćenim noktima imaju bolju stabilnost i manje su skloni klizanju na glatkim površinama.

U skoro svakom salonu za pse koji reklamimo na našem sajtu postoji usluga sečenje noktiju kod pasa. Razumemo važnost ovog procesa, te vam stoga predstavljamo stručne salone, koji će detaljno i pažljivo pružiti ovu uslugu. Te salone možete pogledati na sledećim linkovima:

Na koji način se vrši secenje noktiju kod pasa

Sam postupak zahteva pažnju, strpljenje i pravilne tehnike kako bi se osiguralo da pas ne doživi neprijatnost ili povrede. Evo osnovnih koraka koji se najčešće primenjuju pre samog procesa:

 

 1. Priprema:

Pre sečenja noktiju, priprema se sve što je potrebno: specijalne makaze za pse, klešta za nokte ili brusilicu za nokte (dremel), stiptik prašak za zaustavljanje krvarenja ako dođe do povrede nokta, i poslastica za nagrađivanje psa.

 1. Izbor pravog alata:

Za male pse sa tankim noktima, obično su dovoljne makaze za nokte. Za veće pse sa debljim noktima, klešta za nokte ili brusilica za nokte mogu biti bolji izbor.

 1. Osvetljenje:

U poslovnom prostoru treba da postoji dobro osvetljenje kako bi se jasno video živac (krvni sud) u noktu psa. 

 1. Postavljanje psa:

Pas se postavlja u udoban položaj uz pomoć drugog kolege kako bi ga držao mirnim, ukoliko se pas možda uznemiri tokom samog procesa. Po mogućstvu, potrebno je da se pas potpuno opusti kako pomoć kolege ne bi bila potrebna. 

 1. Sečenje:

Lagano i postepeno se radi secenje noktiju kod pasa, počevši od vrhova noktiju.  Ovo se radi pažljivo kako se ne bi presekao živac. Ukoliko ovo radite sami kod kuće, savetujemo vam da, ako niste sigurni gde se nalazi živac, secite samo vrh nokta i postepeno se približavajte bliže živcu.


Kod pasa sa svetlim noktima, možete videti živac kao crvenu liniju unutar nokta. Kod pasa sa tamnim noktima, budite posebno oprezni jer je teže uočiti živac. U slučaju da dođe do povrede i krvarenja, odmah koristite stiptik prašak kako biste zaustavili krvarenje.

 1. Postupak za brušenje:

Ako znate kako se koristi brusilica za nokte, postupak je sličan, ali se koristi brusilica umesto makaza ili klešta. Brusilicom se pažljivo oblikuje vrh nokta kako bismo se skratio.

 

Radimo brusenje noktiju kod psa


7. Redovnost:

Redovno secenje noktiju kod pasa je ključno za održavanje udobnosti i zdravlja psa. Interval sečenja zavisi od brzine rasta noktiju vašeg psa i aktivnosti koje obavlja.

Saloni koje reklamiramo pružaju i skidanje kamenca kod pasa. Pozovite neki od njih i zakažite termin za svog ljubimca. 

Koristimo specijalne makaze za nokte…

Specijalno dizajnirane makaze za secenje noktiju kod pasa. Pružaju izuzetnu preciznost i kontrolu tokom procesa sečenja. To znači manje stresa za vašeg psa i smanjen rizik od povreda.

 

Inače, naša oprema je napravljena od visokokvalitetnih materijala koji su izdržljivi i dugotrajni. To znači da su naše makaze pouzdane i garantuju dugotrajnu upotrebu. Dizajnirane su na način da budu potpuno bezbedne po psa. Imaju oštre, precizne oštrice koje omogućavaju brzo i bezbolno sečenje.

 

Njihovim korišćenjem možemo smanjiti napor i nelagodnost tokom sečenja noktiju, što čini ovaj postupak manje stresnim za vašeg psa.

 

Koliko iznosi cena secenja noktiju kod pasa?

Ako vas zanima koliko kosta secenje noktiju kod pasa cena zavisi od veličine psa. Što je pas veći, to su njegovi nokti deblji i teži za sečenje, što iziskuje više vremena i posebna sredstva. Stoga je cena viša što je pas veći. 

 

U nastavku možete i videti naš cenovnik za secenje noktiju kod pasa:

 • mali psi > 200 dinara
 • srednji psi > 400 dinara
 • veliki psi > 700 dinara

Zašto da odaberete baš nas…

Naš tim frizera za pse ima godine iskustva u sečenju noktiju kod pasa svih rasa i veličina. Znamo kako pristupiti svakom od njih s pažnjom i stručnošću.

Razumemo da se mnogi među njima plaše sečenja noktiju. Stoga smo tu da pružimo nežan i strpljiv pristup kako bismo umanjili stres i nelagodnost psima.

 

Svaki pas je jedinstven, te svakom od njih pružamo individualan pristup. Prilazimo svakom od njih sa razumevanjem i prilagođavamo se njegovim specifičnim potrebama.

 

Takođe, koristimo najnoviju opremu i alate kako bismo osigurali precizno i sigurno sečenje noktiju. Neka vaš pas hoda neometano pri šetnji ili trčanju. Kontaktirajte nas danas da biste zakazali termin i osigurali da vaš ljubimac ima zdrave i srećne šape.

 

Možda će vas zanimati i pranje pasa