Furminiranje pasa u Beogradu

Furminiranje pasa je postupak kojim se smanjuje količina izbacivanja dlaka tokom procesa linjanja. Podrazumeva četkanje i tretiranje dlake koja se primenjuje posebno kod Haskija, Malamuta, Špica i mnogih drugih rasa.

 

Radimo furminiranje pasa u Beogradu

Furminiranje pasa podrazumeva upotrebu furminatora ili četke za furminiranje. Ovaj alat ima oštru četku koja pomaže u uklanjanju mrtve dlake, poddlake i čestica koje bi inače završile na podu ili nameštaju.

 

Furminacija nije samo korisna za smanjenje opadanje dlaka, već takođe pomaže u očuvanju zdravlja kože i dlake psa. Ovaj tretman protiv linjanja kada se redovno primenjuje može smanjiti mogućnost stvaranja čvorova i zapetljavanja u dlaci. Tako pomaže u sprečavanju problema sa kožom i svrabom.


Pružamo i uslugu kupanje pasa

 

Furminiranje pasa koji se linjaju

Furminiranje pasa može biti posebno važno za rase kao što je Zlatni retriver, koje su poznate po obilnom linjanju dlake. 

Zapravo, ovaj postupak je često povezan s dugodlakim ili srednjedlakim pasminama koje imaju podložnost stvaranju čvorova i zapetljavanju dlake.

Kod retrivera i sličnih rasa pasa takođe se primenjuje. Tretman protiv linjanja pasa se fokusira na tretiranje dlake kako bi se uklonio višak one koja opada. S druge strane, istovremeno se koristi odgovarajuće proizvodi za poboljšanje kvaliteta nove dlake.

Važno je napomenuti da furminiranje pasa nije važno samo za rase s dugom dlakom. Bitno je i za one sa kratkom, kao što su francuski buldozi, dalmatinci, labradorretriveri ili mopsovi.

Koliko često raditi furminiranje pasa

Preporuka je da se furminiranje pasa obavlja barem dva puta godišnje. Tako se uklanja i do 80% zimske dlake. Odlazak kod frizera za pse može značajno poboljšati kvalitet dlake, čineći je sjajnom i zdravom. Ova briga o njihovoj dlaci pomaže psima da se osećaju udobno i izgledaju sjajno.

Možda vas zanima i sisanje pasa

Cene furminiranja u našem salonu

Ako vas zanima koliko košta furminiranje cena zavisi od veličine vašeg psa. Evo u nastavku cenovnika:

  • mali psi – 1.800 dinara
  • srednji psi – 2.300 dinara
  • veliki psi – 3.800 dinara

Važno je napomenuti da furminacija treba biti obavljena pažljivo i ne prečesto, kako se ne bi oštetila zdrava dlaka ili koža psa. Preporučuje se savetovanje s profesionalnim groomerom ili veterinarom. Tako ćete saznati koja je najbolja tehnika furminiranja za vašeg psa, s obzirom na njegovu rasu i tip dlake.

Postupak furminiranja 

Kada smo objasnili da je u pitanju postupak protiv linjanja pasa, sada ćemo istaći kako izgleda korak po korak. 

  • Priprema psa:

Pre svega, važno je da pas bude čist i suv pre nego što započnemo sa furminiranjem. Ako je pas prljav ili mokar, to može oštetiti krzno i uzrokovati neželjeno zapetljaje.

  • Odabir odgovarajućeg furminatora:

Furminator je posebna četkica ili alat za uklanjanje mrtve dlake kod pasa. Odaberite odgovarajući furminator za veličinu i tip krzna vašeg psa. Različiti furminatori su dostupni za kratkodlake, srednjedlake i dugodlake pse.

  • Pažljivo četkanje:

Počinjemo četkati psa pažljivo i nežno, krećući se u smeru rasta dlake. Gledamo da ne vršimo prejak pristisak kako bsmo izbegli povredu kože ili nelagodnost za psa.

  • Uklanjanje mrtve dlake:

Furminator ima poseban dizajn koji omogućava uklanjanje mrtve dlake iz krzna. Povremeno ćete morati pažljivo da ga očistite kako biste omogućili bolje rezultate.

  • Posebna pažnja za problematična područja:

Kod dugodlakih pasa, posebnu pažnju treba obratiti na područja kao što su rep, grudi i ispod ušiju, gde se često formiraju čvorovi. Ova područja treba pažljivo češljati kako bi se izbegli zapetljaji.

  • Nagrada i pauze:

Psima dajemo pauze tokom procesa furminiran kako bi se osvežili i izbegli stres. Takođe, koristimo male poslastice ili verbalnu pohvalu kako bismo nagradili psa za strpljenje tokom procesa.

  • Završetak:

Nakon što završimo furminiranje psa, ponovno ga pregledamo kako bismo se uverili da nismo propustili nijedno područje. Ono što je sigurno jeste da će očišćeno krzno izgledati zdravije i sjajnije.

Važno je da spomenemo da svaki pas može imati različite potrebe za furminiranjem, u zavisnosti od tipa krzna i dužine dlake. Ako budete fruminirali sami psa kod kuće, budite obazrivi i ne preterujte u četkanju, kako ne biste iritirali ili oštetili kožu svog psa. Ako niste sigurni kako pravilno furminirati psa, budite slobodni da nas kontaktirate.

Saznajte zašto je važno secenje noktiju kod pasa